İş

Ecolab hisseleri güçlü 1. çeyrek kazançları ve yükseltilmiş beklentilerle değer kazandı

NEW YORK – Ecolab Inc. (NYSE:ECL), analistlerin düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) beklentilerini karşılayarak ve gelir tahminlerini aşarak güçlü bir ilk çeyrek geçirdi.

Şirket, konsensüs tahminine uygun olarak 1,34 $ düzeltilmiş EPS bildirdi. Çeyrek geliri 3,8 milyar dolar olarak gerçekleşerek 3,75 milyar dolarlık analist konsensüsünü aştı ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla %5’lik bir artış kaydetti.

Şirketin performansı, Endüstriyel segmentteki mütevazı büyümenin yanı sıra, özellikle Kurumsal & Özel ve Haşere Yok Etme segmentlerindeki %5’lik organik satış büyümesiyle desteklendi. Ecolab ayrıca işletme gelirinde de önemli bir artış bildirdi; raporlanan işletme geliri marjı %13,8 ve organik işletme geliri marjı 400 baz puan artışla %14,7 oldu.

Bu iyileşme, şirketin büyüme odaklı iş yatırımlarını toplu olarak geride bırakan düşük teslim edilen ürün maliyetleri, değer bazlı fiyatlandırma ve hacim artışına bağlandı.

Ecolab’ın hisse senedi, şirketin performansının ve gelecek beklentilerinin yatırımcı tarafından onaylandığını gösteren %1’lik mütevazı bir artışla haberlere olumlu yanıt verdi. Hisse senedinin yükselişinin arkasındaki itici güç, Ecolab’ın 2024 yılı düzeltilmiş EPS görünümünü önceki 6,10 ila 6,50 $ aralığından 6,40 ila 6,70 $ aralığına yükseltmesiyle şirketin beklentilerini aşması oldu.

Bu güncellenmiş öngörü, analistlerin 6,40 dolarlık konsensüsünü aşıyor ve %23 ila %29 arasında bir büyüme beklentisini yansıtıyor.

Ecolab’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Christophe Beck sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Yıla çok güçlü bir performansla başladık… Bu büyümeyi 400 baz puanlık organik faaliyet geliri marjı artışıyla destekleyerek hisse başına kazançta çok güçlü bir büyüme sağladık.”

Beck ayrıca şirketin belirsiz makroekonomik koşullara rağmen pazar payı elde etmeye ve üstün performans göstermeye odaklandığını vurguladı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Buna ek olarak Ecolab, küresel cerrahi çözümler işini 950 milyon dolar nakit karşılığında Medline’a sattığını duyurdu; bu, küresel sağlık hizmetleri işini dönüştürmeyi amaçlayan stratejik bir hamleydi.

Ecolab, 2024’ün ikinci çeyreği için düzeltilmiş EPS’nin 1,62 ila 1,72 $ aralığında olmasını bekliyor; bu da bir önceki yıla göre %31 ila %39 arasında önemli bir artışa işaret ediyor.

Şirketin finansal sağlığı, 649 milyon dolara ulaşan işletme faaliyetlerinden elde edilen nakit akışındaki önemli artış ve bir önceki yıla göre 423 milyon dolarlık bir iyileşme ile 448 milyon dolara yükselen serbest nakit akışı ile daha da kanıtlandı.

Ecolab’ın ilk çeyrekteki başarıları ve 2024 yılına ilişkin iyimser görünümü, güçlü iş temellerinin ve büyüme stratejilerinin etkili bir şekilde yürütüldüğünün altını çizmekte ve şirketi mevcut mali yılda da başarısını sürdürmesi için iyi bir şekilde konumlandırmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

karatayhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu