Ekonomi

Elon Musk Tesla’da daha fazla işten çıkarma başlattı, üst düzey pozisyonlar etkilendi

The Information’ın haberine göre Tesla’nın CEO’su Elon Musk, elektrikli araç şirketinin üst yönetimini hedef alan yeni bir işten çıkarma turu başlattı. Bu karar, azalan satışlar ve daha önceki işten çıkarmaların yavaş ilerlediğine dair endişelerin ortasında geldi.

Salı sabahı iki üst düzey yönetici, Tesla’nın Supercharger işinin kıdemli direktörü Rebecca Tinucci ve yeni ürünler başkanı Daniel Ho görevlerinden ayrıldı. Musk, şirket içi bir e-postada, Tinucci ve Ho’ya bağlı olarak çalışan ve Supercharger grubuyla ilişkili yaklaşık 500 personeli içeren tüm çalışanları da işten çıkaracağını bildirdi.

Aynı yazışmada Musk, personel sayısını ve maliyetleri azaltmanın aciliyetini vurgulayarak, yönetici kadronun şirketin mali zorluklarına verdiği yanıttan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Musk, “Umarım bu eylemler, personel sayısı ve maliyet azaltma konusunda kesinlikle katı olmamız gerektiğini açıkça ortaya koyar” dedi.

The Information’ın raporu ayrıca Tesla’nın daha önce Rohan Patel tarafından yönetilen kamu politikası ekibinin feshedileceğini de ortaya koyuyor. Tesla bu gelişmelerle ilgili resmi bir yorumda bulunmadı.

Nisan 2024’ün başlarında Tesla, satışlardaki düşüş ve elektrikli araç pazarında artan rekabete yanıt olarak küresel işgücünün %10’unu aşan işten çıkarmaları duyurmuştu. Batarya geliştirme şefi Drew Baglino ve Patel’in ayrılışları Musk tarafından şükran mesajlarıyla karşılanmış, ancak bazı yatırımcılar bu kilit isimlerin kaybına ilişkin endişelerini dile getirmişti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu